Salammmmm…happy gile kot sbb band Hujan menang versus aritu..sbb ape aku happy? Sbb aku vote dorang…aku sokong muzik dorang…dorang rajin bikin muzik baru…so aku rase band ni yg aku akan abiskan duit aku sket…

20120603-091628.jpg

20120603-091637.jpg

20120603-091644.jpg

20120603-091650.jpg

Ni buktinyeee…tu sbb aku happy gile weyh..hope one day aku dpt jmp sume lepak satu meja..time beli album SANG ENEMY nnt…

Posted: June 3, 2012 in Street

Assalamualaikum,

Look forward to continue my job as freelance photographer, so i’ll start this week by upload my past wedding & engagement job that have done.

I start with my wife closest friend Lina’s Engagement :)

Image
Image
Image
Image





Thanks all for view my humble photo here, any comments are welcome, thanks again!

This slideshow requires JavaScript.

Hello there, 4/5/2012…start our Honeymoon to maldive….so my wife n i start at KLIA..which is the best airport for malaysian…hahaha…do we have other INTERNATIONAL AIRPORT?? Noooooo…that is the one that we call international…
From Malaysia(KLIA)…we straight to Colombo, Sri Lanka….flight is about 3hours…longest flight in my life now…hahaha…i know some people in the flight more than 3 hours..but me? Nooo…i am not enough fulus to go jauh2..kekekeke..

Hold on…while im writing the blog…i look at this…korang nk tgk?..wanna see? Hold on…i take a picture from this pad…

20120506-055716.jpg

Tu la die…and when we arrived…the first that i say is…wow…alhamdulilah…masyaallah…it is sooooo awesome to watch the very beautiful ocean….hermm..heheh

20120507-061032.jpg

Look at that picture..heheh…just rent the bicycle for $4/day to look around to this island..

Ok later ill continue for others picture….

Posted: May 7, 2012 in Pixel Couture, Street
Tags:

Hello all! I put some of my wedding picture..this wedding was on April 2012..so its been a month dah saya kahwin..so enjoy it!

20120503-165413.jpg

20120503-165428.jpg

20120503-165452.jpg

20120503-165504.jpg

20120503-165525.jpg

20120503-165539.jpg

N this was upload by my iphone..trial version!

Posted: May 3, 2012 in Pixel Couture, Wedding
Tags:

Madrid, Êspana

Posted: April 24, 2012 in Street
Tags: , ,

Salam all…last week parent in law aku g S’pore then terussss g Madrid, Spain…dorang g honeymoon dulu tau..hahaha before pegi tu mak tanye ade nk pape ke…haha..aku ni mmg jenis tak reti nk mintak pape sebab klu aku nk aku akan try dptkan sendiri…tp aku pass soh bini aku ckp kt mak die la..dah Madrid kan..aku ni gile bola..so aku tau Real Madrid je..so aku nk fav player aku nye jersey..RONALDO…soooo…mmg mak aku beli kan baju tu..hehe…aku tak kire lah ape cap pon…asal itu hadiah dari sumone..aku akan appreciate la kan…ingt senang ke nk soh org ingt kt kite klu xde depan mate? heheh…ade lagiiiii sat…skrol bawah sket…

RONALDO 7 vs MESSI 10…ternyata baju ni sampai n awal pagi tu El Classico…so mmg Ronaldo score tuk Real punye victory…keh keh keh

haaa…sebenarnye ni yang di tunggu…time die tanye arini “man nk pape tak?” ni sebenarnye nk jawab…haha..tp cam melampau plak kan nk mintak2 ni..tp mak mertua paham menantu die ni collect t-shirt HRC..hahaha…mak sendiri supply + mak mertua supply…thats why org ckp mak ni paham anak2 dorang cume kite ni je kekadang degil tanak ikut ckp dorang..hehehe…

so now saya dah ade 12 country in my collection…asia tenggara hampir ade sume..hihihi..yg jejauh ni mmg kirim kt orang jek..xde sen lagi nk pegi…alhamdulilahh!

*koleksi peribadi ku* saje share this story ngn korang sume…jgn marah ye…

PROTON PREVÉ by Malaysia!

Posted: April 24, 2012 in Street
Tags: ,

Assalamualaikum…

ni nk cerite sket ni..hari sabtu lepas 21 mac…lepas hantar wife g wat facial die…aku pon tatau nk wat ape selama 3 jam tu…jadi kene sgt la tempat facial die tu dekat dgn showroom PROTON…so aku pon mengambil kesempatan tuk tengok, pegang, lihat, usik, cubit, PROTON PREVÉ…keluaran terbaru syarikat…aku bawak la senapang kecik aku yang nk abis beteri tu..iPhone4 aku..hehe..so aku shot la bhgn2 yang aku rase sume org nk tau…hehe

1. first yang aku tgk aritu..door trim ngn dashboard… aku rase ngam sebab dorang balut jugak dgn leather+pvc…tak la dibiarkan plastik jek…tp bhgn handbrake n kt are speker blakang tu dorang biarkan plastik jek…adui..terase fail nye kt situ…

2. radiator kete ni besar..so aku rase kurang kan masalah high temp…pastu intercooler..lebih kurang eterna twinturbo punye..pastu siput yang digunakan agak comel…stabilizer bar mmg dah siap siap ade..tp cam kelakar plak design nye..tp dorang mesti dah rnd kan…so respect sket..

3. bab immobilizer aku rase ok…susah gak nk cungkil sbb xde ape nk dicungkil nk bukak pintu tu…care idup n mati kete pon sempoi…ni cume ade kt premium jek la..pastu lampu n wiper otomatik klu gelap n air dah kene kt windscreen tu…

4. bonet besar…pintu dah kedap..so overall bagus…

5. aku test drive aritu.. nk test brake..acceleration n handling…ok..aku cite pasal handling dlu…kete ni dah berat…so maksudnye..bawak laju pon tak goyang…ko bawak Honda City…ko bawak PREVÉ…prevÉ lagi best…pickup ade sebab ade tubo kecik tu kan…cornering pon best jugak..tak terbuang sgt…klu corner tak brape tajam aritu aku hantam 120-140…kukuh lagi kete ni…yang tajam aku hantam 80-90…stiff lagi..so kire hensem tuk kereta tempatan..ko cube wat kt perdana setendet camtu..hahaha..brake plak…cukup hensem!..tu je aku dpt cakp..hehe…so tgk je la slideshow kt bawah ni klu nk tgk sket2…hehe

thanks for free ur time..salamm..

 

This slideshow requires JavaScript.

My Boutique

Assalamualaikum…

Hello All..

Saya letak kan URL kedai online saye dalam ni..
selain menjadi fotografer sambilan yang tidak seberapa hebatnye, saya juga menjual pelbagai jenis pakaian seperti seluar, baju, kasut dan bermacam lagi dengan jenama terhebat di dunia ini…hehe..kalau senang nnt jenguk lah ye…thanks…

harga saya boleh pastikan murah dan berpatutan dengan barang yang anda beli…hehe

Link  —  Posted: April 17, 2012 in Pixel Couture
Tags: