PROTON PREVÉ by Malaysia!

Posted: April 24, 2012 in Street
Tags: ,

Assalamualaikum…

ni nk cerite sket ni..hari sabtu lepas 21 mac…lepas hantar wife g wat facial die…aku pon tatau nk wat ape selama 3 jam tu…jadi kene sgt la tempat facial die tu dekat dgn showroom PROTON…so aku pon mengambil kesempatan tuk tengok, pegang, lihat, usik, cubit, PROTON PREVÉ…keluaran terbaru syarikat…aku bawak la senapang kecik aku yang nk abis beteri tu..iPhone4 aku..hehe..so aku shot la bhgn2 yang aku rase sume org nk tau…hehe

1. first yang aku tgk aritu..door trim ngn dashboard… aku rase ngam sebab dorang balut jugak dgn leather+pvc…tak la dibiarkan plastik jek…tp bhgn handbrake n kt are speker blakang tu dorang biarkan plastik jek…adui..terase fail nye kt situ…

2. radiator kete ni besar..so aku rase kurang kan masalah high temp…pastu intercooler..lebih kurang eterna twinturbo punye..pastu siput yang digunakan agak comel…stabilizer bar mmg dah siap siap ade..tp cam kelakar plak design nye..tp dorang mesti dah rnd kan…so respect sket..

3. bab immobilizer aku rase ok…susah gak nk cungkil sbb xde ape nk dicungkil nk bukak pintu tu…care idup n mati kete pon sempoi…ni cume ade kt premium jek la..pastu lampu n wiper otomatik klu gelap n air dah kene kt windscreen tu…

4. bonet besar…pintu dah kedap..so overall bagus…

5. aku test drive aritu.. nk test brake..acceleration n handling…ok..aku cite pasal handling dlu…kete ni dah berat…so maksudnye..bawak laju pon tak goyang…ko bawak Honda City…ko bawak PREVÉ…prevÉ lagi best…pickup ade sebab ade tubo kecik tu kan…cornering pon best jugak..tak terbuang sgt…klu corner tak brape tajam aritu aku hantam 120-140…kukuh lagi kete ni…yang tajam aku hantam 80-90…stiff lagi..so kire hensem tuk kereta tempatan..ko cube wat kt perdana setendet camtu..hahaha..brake plak…cukup hensem!..tu je aku dpt cakp..hehe…so tgk je la slideshow kt bawah ni klu nk tgk sket2…hehe

thanks for free ur time..salamm..

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s